Kameruni kits

Kameruni kits kuulub pygmy kitsede gruppi, mis toodi oma päritolupiirkonnast Aafrikast kaugemale. Sellel kitsel on lühikesed sarved, väike habe, suured sirged kõrvad ja pisike taevasse suunatud sabatutt. Tema keha katab lühike, kuid paks kas karamellipruun või süsimust karv. 


Kameruni kitse iseloomustab lõbus karakter, tugev tervis ja lakkamatu energia. Talle ei meeldi üksindus: ta on karjaloom. Ta harjub omanikuga väga kergesti, kui teda ei solvata. Vihma eest poeb kits peitu. Käitumiselt ei erine kääbuskits teistest kitsedest, olles niisama kelmikas ja kangekaelne. Kui Kamerun kitsel on vaja kuskile minna või mahtuda, püüab ta kogu oma jõuga seda ka teha. Ta suudab hüpata kõrgele.

Toidu suhtes ei ole ta pirtsakas. Ta sööb hea meelega värsket rohtu, tera- ja köögivilja. Eriti armastab ta puuoksi: nii kutsutakse neid ka võpsiku rüüstajaks.

IMG_5722.JPG

Kitse tiinus kestab umbes viis kuud. Ilmale tuleb üks kuni kolm talle, kes juba sündides on niivõrd hästi arenenud, et suudab iseseisvalt seista. Kolme kuu vanuselt on laps aktiivne. 

 

Imetamise alguses annab kits kuni 3,6 liitrit piima päevas. Kameruni kitse lõhnatut ja kreemjast piima hinnatakse kõrge rasvasisalduse (keskmiselt 6,5%) tõttu. 

 

Alpakafarmis on nii 100% kääbuskitsi kui kääbus- ja piimakitse ristandeid.